RG65 Europa

RG65 Europe ontwikkelt, ontwerpt en bouwt de RG65 op hoogwaardig niveau.

RGForce65
De RGForce65 is het eigen ontwerp van RG65 Europe in samenwerking met Jac. de Ridder Yacht Design. Gerrit de Wilde is met de RGForce65 Duits kampioen 2009 geworden tijdens wedstrijden in Berlijn.De RGLearke65

De RGLaerke65 is afgeleid van een moderne IOM-modelzeilboot, ontwikkeld door de Deen Sören Andresen. Uwe Koch heeft dit ontwerp tot de gewenste afmetingen van de RG65-klasse verkleind en zodoende een mooie en snelle wedstrijdboot ontwikkeld. RG Europe bouwt de RGLearke65 met het dek uit één stuk.Klik hier voor informatie.

Please sent me an e-mail for information.


maandag 31 augustus 2009

Wat aan het succes in Berlijn voorafging

Het was zwaar halen om in Berlijn te komen.

Toch is het gelukt om met 4 stuks RGForce65 naar Berlijn te gaan.
Spannend genoeg om met een nieuw ontwerp te verschijnen op zo'n belangrijk evenement als de Duitse kampioenschappen en dan maar liefst met 4 stuks.

Daarvoor zijn er in de laatste paar weken 3 bijgebouwd. Vaak tot diep in de nacht bezig geweest; 7 dagen per week.
Woensdagmiddag laat kwamen de finnen en loodjes voor de kielen binnen.
Albert en ik waren toen nog volop met de tuigage en zeilen bezig. Donderdagmiddag nog de 3 kielen in elkaar gezet met kunst en vliegwerk en tot donderdagavond 12 uur bezig geweest om de boten ruwweg klaar te krijgen..

Vrijdagmorgen 8.30 uur vertrokken we met het Team NED naar Berlijn.
Vrijdagavond laat onze 3 RGForces voor het eerst te water in.
En dan zaterdagmorgen de 1e wedstrijd.

Dus voorbereiding 0. We hadden niet eens een fatsoenlijk B-tuig.
Maar onze RGForces gingen zo onbeschoft hard, dat we ondanks de slechte voorbereiding en allerlei kleine dingetjes die door tijdgebrek niet meer gedaan konden worden (de puntjes op de i ontbraken nog zeg maar), toch nog een straatlengte op de rest overhielden.


Dank aan de Blokzeilers. Zij hebben mij, door de Micro Magic even in de kast te zetten en veel te varen met de RG65, in staat gesteld om in korte tijd veel know how te verkrijgen over de RG65 en samen met Jac de Ridder het eigen ontwerp succesvol te ontwikkelen.

Dick de Vries, Gerrit Boonstra en Koos de Ridder bedank voor het ter beschikking stellen van de voor jullie bedoelde RGForces.

Het succes in Berlijn is mede aan jullie te danken.